Selecteer een pagina

Zoektermen onderzoek

16 augustus 2018

Zoektermen onderzoek

Om te zorgen dat uw pagina wordt gevonden is het belangrijk een onderzoek te doen naar de zoektermen die potentiele bezoekers zouden intypen. Dit onderzoek bestaat uit 4 stappen:

  • Vaststellen van zoektermen
  • Frequentie waarop ze gezocht worden
  • Relevantie voor uw website
  • Is het de moeite waard om voor de zoektermen te gaan.

 

Vaststellen van zoektermen

Bij het vaststellen van de zoektermen is het belangrijk dat je uit het perspectief van de klant nadenkt, met welke Zoektermen zouden ze bij uw website terecht komen. De vraag: “Geeft deze zoekterm goed weer wat mijn product of dienst is?” kan hier bij helpen.

 

Frequentie waarop de zoektermen gezocht worden.

Belangrijk is om te weten hoe vaak er op zoektermen worden gezocht, hier zijn tools voor daar kom ik zo op terug. Het wil niet altijd zeggen dat hoog zoekvolume beter is, vaak is voor die zoektermen de competitie erg hoog en dus niet de moeite waard. Als je een strategie inricht op meerdere zoektermen met laag zoekvolume is de kans groter dat je bovenaan komt te staan en alsnog veel bezoekers krijgt.

 

Is het de moeite waard om voor deze zoektermen te gaan

Nu je de benodigde informatie verzameld hebt over de zoektermen, kunt u zich gaan afvragen of de termen de moeite waard zijn.

 

Tools voor zoektermen onderzoek

Twee gratis Google tools zijn erg handig om de benodigde informatie tot u beschikking te krijgen:
– Google keyword planner
– Google trends: Meer info over een specifieke zoekterm.
Daarnaast is het handig voor andere SEO aspecten op Google Search Console aan uw website te koppelen. Lees hier er meer over Google Search Console.
Tip keyword planner: in de keywordplanner staat de competitie aangegeven in 3 categorieen: hoog, middel en laag. Als u deze gegevens dowload en in excel opent staat de competitie op een schaal van 0 tot 1.
Moz keyword difficulty: geeft volume weer en competitie.

 

Zoektermen verdelen

Na het vinden van de juiste zoektermen moet het over de pagina’s op de website worden verdeeld.
SEO Template zoektermen verdelen kunt u hier downloaden. Zet alle pagina’s van uw website de spreadsheet. Het voordeel hiervan is dat je makkelijk kan zien als de content niet uniek is. Zoekmachines hechten veel waarde aan unieke content.