Selecteer een pagina

Wat is link building?

16 augustus 2018
Linkbuilding houdt in dat andere websites naar uw website linken, hoe goed het is voor de betrouwbaarheid hangt van de website af. Een gerespecteerde blog van uw branche heeft meer waarde dan een website die net een maand bestaat. Ook interne links zijn erg belangrijk om verbanden tussen pagina’s aan te geven.

 

Interne links

Interne links valt op te splitsen in 2 groepen:
  • Navigatielinks: Dit zijn links die in het hoofdmenu en in de footer.
  • Context links: dit zijn links die zich in de content van pagina’s bevinden. Dit is erg belangrijk voor zoekmachines, omdat ze via deze links kunnen achterhalen welke pagina’s het belangrijkst zijn en wat de verbanden zijn tussen pagina’s. Ook voor websitebezoekers is dit erg handig.

Externe links

Websites naar jou website laten link is niet makkelijk. Zorg ervoor dat de content die u schrijft de moeite waard is om te delen of naar te verwijzen. Enkele strategieën zijn:
  • dien uw website in bij web directories
    • Yahoo directorie
    • Branche specifieke directories
  • Maak content waar mensen naartoe willen verwijzen
  • Deel knoppen naar social media

Linkbuilding kansen zoeken

Er zijn een aantal tools om erachter te komen wel externe links concurrenten hebben naar hun pagina’s. Een strategie is dan om op de zoektermen te zoeken waar u voor gekozen hebt en van die concurrenten dan de externe links te controleren. Hier kunnen soms branche directories naar voren komen waar u zich ook voor in kunt schrijven.

 

Wat zijn Linkpagina’s (directories)?

Linkpagina’s oftewel directories zijn website die verwijzen naar andere websites. Deze worden onderverdeeld in categorieën. Een bekende directorie in Nederland is startpagina.nl. Grote wereldwijde directories zijn: Yahoo en DMOZ. Uw website aanmelden bij een directorie heeft als voordeel dat het goed is voor linkbuilding aangezien de directories vaak als betrouwbaar ervaren worden door de zoekmachines.